Quaero

Flexibiliteit is voor research de standaard

Quaero Systems is gespecialiseerd in logistieke oplossingen op research terrein. Het flexibel volgen van de project processen is een absolute voorwaarden voor vastlegging van research data. Om aan deze voorwaarden te voldoen heeft Quaero Systems een interne proces generator opgenomen. De proces generator volgt elk project stap voor stap.

Research projectbeheer

Elk project wordt ingericht met de daarbij behorende Standard Operating Procedures (SOP’s). Per project worden de registratie- , verwerkings-, en fysieke opslagprocessen vastgelegd. De procesgenerator legt de SOP’s stap voor stap digitaal vast. Hierdoor ontstaan een unieke datasets in de database van Quaero Systems.

FAIR data

Met Quaero Systems bouwt de organisatie een database die aansluit bij de FAIR data voorwaarden.

  1. Findable (Vindbaar)

Eenvoudig te vinden door zowel mens als computer en op basis van de verplichte beschrijving van de metadata kunnen interessante datasets gevonden worden

  1. Accessible (Toegankelijk)

Opgeslagen voor de lange termijn, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geopend en / of gedownload met goed gedefinieerde licentie en toegangsvoorwaarden (Open Access indien mogelijk). Zoekmogelijkheden op het niveau van metadata of op het niveau van de feitelijke gegevens.

  1. Interoperable (Integreerbaar)

Klaar om te worden gecombineerd met andere datasets door de mens en/of computers;

  1. Re-Usable (Herbruikbaar)

Klaar om hergebruikt te worden voor toekomstig onderzoek en verder worden verrijkt met behulp van computationele methoden

Barcode codering versnelt het logistieke proces

Door toepassing van codering worden de logistieke research processen versneld en de fysieke locaties van het onderzoeksmateriaal beter geborgd. Scanner options imageQuaero Systems accepteert alle bestaande coderingen. De codering bepaalt de inrichting van de research processen en heeft invloed op de retrieval processen van de materialen. Quaero heeft ervaring met alle proces methodes, toepassingen en hardware eisen. De proces generator verwerkt alfanumerieke codering, Barcode, Datamatrix codes en RFID met de daarbij behorende proces eisen.

Datamatrix Tubes en Racks

Moderne opslagsystemen worden efficiënter en toepasbaarder in zowel manuele processen, als in geautomatiseerde omgevingen. Gecodeerde systemen worden steeds vaker toegepast in research en biobank projecten. Datamatrix codering wordt nu 15 jaar toegepast in de Life Sciences en Health Care.96 Data Matrix Sample Tube Rack System: 2D coded tubes for demanding sample archiving requirements Inmiddels zijn gecodeerde buizen de standaard codering in Biobanks en bij grote monsterstromen.  Maar zelfs bij research projecten brengt de 2D codering een groot voordeel. Besparing van opslagruimte, governance en snelheid registratie etc. Om de wensen van onderzoek tegemoet te komen is de range van tubes uitgebreid en kan men flexibel de SOP’s inrichten. Kwaliteit en prijs zijn belangrijk voor het inzetten van Datamatrix.

 ScannersQuaero Systems Scanner

De scanners, printers en labels zijn specifiek geselecteerd om aan de research eisen te voldoen, waarbij investeringen en gebruiksgemak zijn opgenomen in het hardware pakket.

Lees meer